Bet365 Бонус Код

5 лесни начина да оптимизирате спортните си залози

2 May 2017
par admin

За всеки комарджия е важно освен да се забавлява докато залага и да печели, а не просто да „заплаща“ за адреналина от залозите. Ето защо тази статия ще ви е много полезна – ще разберете как да оптимизирате начина, по който правите залозите си. Може би сте си мислили, че поставянето на залози е детска игра и че просто трябва да познавате спорта, на който залагате, но това не е съвсем така.

По-долу ще намерите 5 лесни и прости начина, с които можете не само да подобрите печалбите от залозите си, но и да направите самият процес на залагане по-приятен и забавен.

1. Първият и може би най-лесен начин – категоризиране на спортовете

американски футбол

Това може и да изглежда супер очевидно, но повярвайте, че повечето комарджии нямат представа кой спорт е наистина печеливш и който просто ще изпразни портфейла им. И дори ако те знаят, няма нищо по-добро от твърди, точни данни, които да потушат отрицанието и коренно да променят поведението на човек. Звучи много просто, защото то е точно такова: Залагайте на спортовете, в които имате най-голям успех и размера на залога ви е възможно най-малък при голяма печалба, като правите това за всеки спорт.

Не бъдете излишно упорити. Най-основния възможен пример са NFL (Националната футболна лига) залаганията. Повечето комарджии, избрали този спорт (но разбира се не всички) са по-добри в залаганията си на мачове от лигата по Колежански футбол, отколкото в залозите си в професионалния NFL, но тези играчи упорито продължават, и да губят, в професионалната лига, пренасочвайки всичките си активи в тези залози.

Тази статия е за точно такива комарджии, които не се възползват от нишата в която са добри, а просто продължават да се опитват да пробият в други спортове.

2. Броят на спортовете, на които да залагате

футболен мач

Не трябва непременно да се специализирате само в един спорт, за да имате успешни и доходоносни залози. От друга страна, много малко вероятно е, че ще имате успех, ако се опитвате да заложите на всеки спорт измислен от човека през последните две хилядолетия. Трябват ви колкото се може повече знания,  за даден спорт или спортове, за да имате възможността да вземате информирани решения.

Така че е препоръчително да залагате само на тези спортове, които наистина разбирате, познавате и най-добре ако сте им върли фенове. Добре осведомени, вече можете по-адекватно да направите предположение за развоя от дадена среща, мач, състезание и така нататък.

Дори и ако наистина разбирате и знаете много за много различни видове спорт, не е реалистично да се мисли, че ще бъдете в състояние да направите достатъчно изследвания и анализи, за да имате точна оценка за предстоящите събития за всеки един от тях. Абсолютно нормално е да залагате на три, дори четири спорта, но повече от това не е препоръчително. За повечето играчи дори два спорта са повече от достатъчни за да направят качествени залози и реално да реализират печалба.

3. Броят на лигите / състезанията на които да залагате

покер карта

Това, разбира се, се отнася само за определени спортове. При залозите на тенис, например, е сравнително лесно да следите всичко, което се случва в професионалната игра. Докато ако залагате на футбол е абсолютно невъзможно да следите всички отбори, камо ли всички играчи, които участват във всички различни лиги от целия свят.

Само в Европа има десетки и десетки лиги и про това положение просто няма начин някой да бъде експерт във всички тях. Но разбира се е напълно възможно, а дори и препоръчително, да бъдете експерт в поне две футболни лиги.

Това би ви помогнало много, тъй като в повечето случай в някоя лига залозите не са толкова разумни, колкото в друга. С две думи е добре да имате резервен план.

4. Броят на игрите / събитията на които да залагате

Олимпиадата се движат

Отново, това се отнася само за някои спортове. Ще използваме американският футбол като пример. Ако се залага единствено на NFL, тогава ще имате около 16 игри, на които да залагате всяка седмица по време на футболния сезон.

Сигурно бихте могли да поставите залог на всяка една от тези игри, но дали наистина бихте били достатъчно адекватни в преценката си? Най-вероятно отговорът е не. По-разумното и логично решение е да подберете само няколко игри, на които да заложите.

По-добре да разучите няколко отбора, отколкото всички, защото така първо няма да товарите мозъка си с непоносимо много информация, второ ще имате шанса да подберете няколкото “сигурни” срещи, в които победителя ви е почти ясен.

5. Какви видове залози да поставите на кои игри / събития

Американската футболен мач

При повечето спортни събития има голямо разнообразие от различни залози, които можете да поставите. Нека се върнем отново към примера с американския футбола. По-долу са само някои от видовете залози, които са на разположение за всеки играч и за всички игри.

• Разбивка на точките
• Краен победител (Залог за победа)
• Общо отбелязани точки
• Победител в полувремето
• Първият отбор, който ще отбележе гол
• Първият играч, който ще отбележе гол
• Брой на засичания
• Обща дължина на пасовете
• Брой на фийлд голове

Каква е вероятността да направите точни прогнози за всеки един от тези видове залози? Правилният отговор е “не много”. В действителност, на повечето от залозите изброени тук е много трудно да направите пари, дори и ако се фокусирате единствено върху тях. Букмейкърите ги предлагат точно заради тази причина.

Така че е препоръчително да бъдете и много селективни във видовете залози, които поставяте. Опитайте се да се съсредоточи върху тези, които предлагат най-добрата възможност за дългосрочен успех.

Share Button